Zalaegerszegi Csuti Antal Hydrocomp Sport Klub

TUESDAY, OCTOBER 27, 2009


Ötödik forduló!Szponzorcsalogatóan fényes győzelmeket arattak az EB-n csapataink tegnap. Ránk is férnek ezek a jó eredmények, azt kell, hogy mondjam, hiszem üres a kassza. Na, ne gondoljátok, hogy a nagypolitikával kezdek el itt sakk ürügyén foglalkozni, cipész maradjon a kaptafánál én ahhoz nem nagyon értek. Vagyis a Sakkszövetségben (is) üres a kassza, a szponzorok valahogy elpártoltak tőlünk, vagy talán sosem pártoltak hozzánk igazán. Úgy tudni, hogy Vizi E. Szilveszter úr elnöksége is lekerült a napirendről. Újvidéken a csajok fantasztikusan játszottak és 3,5:0,5-re zúzták a házigazda szerbeket, ami szuper eredmény. Szidi jól fogja az első táblát, eddig ötször remizett. Tegnap Rudolf Anna és a két Gara-lány is győzött, így alakult ki a nagyarányú győzelem. És a mai párosítás miatt sem panaszkodhatunk, Görögország ellen is komoly esélyeink vannak, még akkor is, ha az egykor félelmetes(ebb) Dembo Yelena ül az éltáblán, aki ugye magyar színekben rúgta a bőrt pl. a 2003-as plovdivi ezüstös EB-n… Szóval mindent bele, csajok!
 
A fiúk tegnap papírforma győzelmet hoztak Ausztria ellen és Almási, Balogh Csabi győzelmével 3:1-re bizonyultak jobbnak a sógoroknál. Ma ők játszanak a szerbekkel, az nem lesz könnyű meccs. A papírforma nekünk kedvez persze, de a szerbek nem adják könnyen a pontot. Vizilabdában hagyományosan nehéz ellenfél a szerb csapat, keményen, sőt néhol durván játszanak, a víz alatti harcmezőn is mindent bedobnak. Azért sakkban nem annyira veszélyesek, bár fel kell, hogy kössük itt is a gatyát.
 
Na és a tegnapi nickelsdorfi rapidverseny? Vérig vagyok sértve, hogy meg sem kérdezitek az eredményt! Na? Szóval sikerült megnyernem! A 80 fős mezőnyben az élen végül 7-ből 6 ponttal 4 játékos végzett. A Bucholz alapján kialakult sorrend szerint 1. Horváth József (35,5 Bucholz), 2. Horváth Csaba (35), 3. Vertetics Attila (33,5) és 4. Rachela Milan (31). Igazából az első 3 helyen végzett trió csak egymással remizett,a többiek ellen nyertünk. Én magam Borsos Bogdant és Mészáros Andrást is legyőztem, kisebbfajta szakmai öröm. Figyelemre méltó, hogy Bors Sanyi bá’ a legjobb szenior versenyző különdíját nyerte el. És nem árt talán, ha gondolok a jövőmre is – szerepelt a ki Kozák Ádám (Németh Zoli tanítványa), ő három pontot gyűjtött. Hátha egyszer nagy sakkozó lesz és szeretettel gondol majd rám, hogy megemlítettem… Viccen kívül, éppen Újvidéken,1990-ben a sakkolimpián látom, hogy egyik nagymestertársam a csapatból sietve gratulál egy külföldi friss nagymesternek a címszerzésért. Utóbb kérdezem, hogy miért tette ezt. A válasz az volt: „lehet, hogy így majd később jobban adja nekem a remit”…
 
És a miskolci ifi csébé? Itt bizony sikerült beállítani a Fischer-Tajmanov és a Fischer-Larsen meccs eredményét, 6:0-ra győztünk! Mármint a Csuti ificsapata. Rapport Ricsi, Juhász Kristóf, Papp Petra, Bubits Bence, Németh András, Nagy Kristóf és Bödöcs Ricsi. A most reggeli ellenfél a Honvéd ASE csapata, mindenképpen jó lenne győzni (hiszen itt is, akár a csapat EB-n) a győzelmek számítanak és az arány másodlagos). Mennyi van most? Kb. 8 óra, nemsokára bevágódok a kocsiba, lerobogok Miskolcra és a végéig (pétnekig) lent maradok.
 
Na, látjátok, a tegnapi jókívánság a blogban (az EB-re, Miskolcra és Nickelsdorfra vonatkozóan) önmegvalósító jóslattá vált. Úgyhogy ma is hasonló jókat kívánok a magyar csapatoknak, főleg pedig a Csutinak.


posted by ADMIN | 0:00 | Az Európa Bajnokság!

comments (1)COMMENTS


[ posted by csabi, October 27, 2009 9:35 ]

Gratulálok a győzelmedhez, hajrá Csuti!


post comment

your name*

email address*

comments*

verification code*
 
Horváth József nagymester vagyok.

A blog célja, hogy  minél több információt osszak meg az érdeklődőkkel..

RSS


admin*
"));