Zalaegerszegi Csuti Antal Hydrocomp Sport Klub

SATURDAY, OCTOBER 24, 2009


Második forduló!
  Szerintetek illendő lenne a ma reggeli „prédikációt” azzal kezdenem, hogy ahol ugye Csuti-s a kapitány (EB, Novi Sad – de maradjunk inkább az Újvidéknél -), a férficsapat – no ők persze simán nyertek, ahol meg nagykanizsai a kapitány (EB úgyszintén) női csapat, ők meg vesztettek? Nyilván nincs ilyenfajta összefüggés, az élet nem ennyire egyszerű. Másrészt meg ahol van két szomszédvár (Zalaegerszeg és Nagykanizsa), ők gyakran (mindig) rivalizálnak. Van ugye a megyei közgyűlés által megszerezhető támogatás és azért is öldöklés folyik. Főleg ezekben a válságos (álságos) időkben.

 

Mindenesetre a szememet ma reggel is azon legeltettem, hogy a férfi csapatunk az ELSŐ helyen áll a táblázatban. Messze még a vége. Ezt tavaly a drezdai sakkolimpián magam is megtapasztalhattam, hiszen ott hosszabb ideig vezetett az általam irányított női csapat, aztán a  végére visszaestünk (diplomatikusan:elfáradtunk). Sőt, a férficsapatban mindenki veretlen! Tegnap maga Alma is beszállt és győzött. A legjobban eddig Berkes Fecó nyomja, mindkét partiját megnyerte.

 

A lánycsapatnak most nem jött ki a lépés, kikaptak a románoktól. Másfelől meg egy meccset el lehet veszíteni, nyilván minden sportban csak a végeredmény számít. Az érdekesség az, hogy az utóbbi 6-8 évben a románokkal nemigen kerültünk össze. Viszont mit látok? Az első helyen kiemelt orosz válogatott is veszített és Lengyelország áll az élen. No, visszakanyarodva a magyar női csapat játékához – azt azért tudni kell, hogy Hoang Trang nincs ott, ahogyan Ildi mama (ez az olimpiai csapat „háztáji” kifejezése, amolyan kedvesség, de semmiképpen sem az életkorra utal) sem utazott ki. Vagyis tartalékosak vagyunk. No persze a tartalékosságról meg az jut eszembe, hogy 1996-ban a jereváni sakkolimpián a legjobb magyar olimpiai csapat állt ki – Lékó, Polgár Judit, Almási, Portisch úr, Csernyin Sanyi és Pintér összeállításban, ahogy kell. Hanyadikak lettek? Valahol a 16. helyen végeztek. Utána meg? 1998-ban Elisztában csonka csapat vett részt a legjobbak nélkül. Vagyis Almási (szuper volt, hat pluszt hozott az első táblán!), Pintér, Horváth Csaba, Horváth József (ha már én vagyok a 4. játékos, az gyanús), Varga Zoltán és Gyimesi Zoltán összeállításban. Mi meg a 9. helyen végeztünk. Na ennyit arról, hogy a legerősebb összeállításban kell leülni. Magánvéleményem szerint a sakkban is (különösen az olimpián és az EB-n, ahol csapatgyőzelempontszámítás van újabban) legalább 30%-os szerencsetényezővel kell számolni, de inkább több ez a 30%.

 

De hát Ti mindannyian marha nagyot tévedtek! Mert a tegnapi nap legfontosabb sakkeseménye mégsem az EB volt, hanem a Kőbánya Kupa rapidverseny. A végeredményt még nem dobták fel a bssz.hu –ra ( tegnap a bírói kar még sörözött este, mikor eljöttem, de hát a nemrég beindult központi fűtés, ugye, kiszárítja a torkokat…), ahogy láttam. Szóval Szabó Krisztián lett az első, holtversenyben Boros Dénessel, harmadik meg Czebe Attila lett. Én az 5. helyen végeztem, Csabi öcsém (Pénzügyőr) meg a 7.lett. A dologhoz az is hozzátartozik, hogy az utsó fordulóban nem fogadtam el a remit Krisztián ellen 3-4 perc időelőnyből (jobb állásom is volt) és aztán elcsesztem. Ha megnyerem, első vagyok. Még arra is gondoltam, hogy ha megnyerem, írok majd egy öntömjénező kis írást itt a blogban. De sajnos nem nőnek a jegenyék az égig (ez nem célzás Krisztián testmagasságára) és csak ötödik lettem. Az első helyen kiemelt Er(d)ős Viktor mögöttem végzett, ő lett a hatodik. Apropó, Makó, az első meccset a csapat idegenben, Makó ellen játssza. Szerintetek érdemes onnan hagymát hazahozni? Gondolom, kell, hogy adjanak valami kedvezményt…


posted by ADMIN | 0:00 | Az Európa Bajnokság!

comments (0)
post comment

your name*

email address*

comments*

verification code*
 
Horváth József nagymester vagyok.

A blog célja, hogy  minél több információt osszak meg az érdeklődőkkel..

RSS


admin*
"));