Zalaegerszegi Csuti Antal Hydrocomp Sport Klub
Harmadik forduló!

TUESDAY, OCTOBER 6, 2009


Harmadik forduló!Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp--HMC Calder

GM Horvath Adam 1/2
GM Fridman Daniel
GER
2661
FM Rapport Richard
0-1
GM Giri Anish
NED
2552
IM Boros Denes
1-0
FM Burg Twan
NED
2449
IM Csiszar Csaba
1-0
FM Abeln Michiel
NED
2334
IM Meszaros Tamas
1/2
IM Welling Gerard
NED
2372
IM Horvath Gyula
1/2
CM Sprangers Remco
NED
2325
A harmadik fordulóban szoros mérkőzésen nyertünk a hollandus csapat ellen:

Az első táblán Ádám magabiztosan szállította a remit, a másodikon viszont Ricsi veszített az
ifjú reménységek összecsapásán. Dénes szép győzelemmel feledtette tegnapi játékát, ugyanígy tett Csiszár Csaba is. Mészáros Tominak nem sikerült győzelemig fokozni reményteljes állását, Horváth Gyula ellenfele pedig pontos védekezéssel menekült meg gyalog hátrányos végjátékban. 
 Közelebb álltunk egy nagyobb arányú győzelemhez, de így sem bánkódunk. Nincs is rá idő, készülnünk kell a holnapi Kiev elleni mérkőzésre. Nem lesz egy leányálom, az első fordulóban nullára verték a Szombathely csapatát.
 

Ahogy ígértem, beszámolok néhány mondatban a Zalaegerszegtől Ohridig tartó 15 órás autózás alatt történtekről.
 Hajnali kettőkor vágtunk neki az útnak személyautókkal és sajnos az időjárás nem fogadott bennünket kegyeibe. A magyar-horvát határt átlépve ködbe burkolt autópálya, később, Szerbiában pedig zuhogó eső nehezítette a haladásunkat.
 Az igazi események azonban Macedóniára maradtak: előbb Mészáros Tominak kellett egy forma egyeseket megszégyenítő gyors manővert végrehajtania, miután Szkopje előtt az autópályán váratlanul SZEMBŐL ÉRKEZETT egy személykocsi…, majd a rend éber őrei Szkopje külvárosában engem intettek ki a sorból, miután szerintük a lámpa piros jelzése ellenére mentem át egy kereszteződésen. Ebben egyébként igazuk volt… (-: , de egyetértettünk abban, hogy nem értjük egymást, így legyintettek egyet és angolosan távoztam.
 Délután 5 órára értünk a verseny helyszínére, ahol alig találtuk meg a helyi szervezőt , aki miután illetékes embert nem talált, közölte, menjünk nyugodtan a szállásra, regisztrálni és a költségeket ráérünk befizetni később.

 Az Ohridi-tó környéke csodálatos látvány, de nehéz megszokni azt a kettősséget, ami a természeti adottságok és az utcákat elborító piszok, a turisták által felkapott helyek gazdagsága és a város széli szegénynegyed mutat.

 Egy kis tudnivaló Ohridról: a Balkán félsziget déli részén, északon Szerbiával, délen Görögországgal, keleten Bulgáriával, és nyugaton Albániával határos Macedónia délnyugati sarkában, Albániához és Görögországhoz közel helyezkedik el. 
 A közelmúlt polgárháborús eseményei ellenére mindenütt jó a közbiztonság.
Az Ohridi tónál fekvő város az UNESCO védelme alatt áll, és természeti szépségeivel, valamint történelmi és kulturális örökségével a gyönyörű hegyvidékei miatt egyébként is vonzó Macedónia egyik gyöngyszeme.  

Az ohridi moló madártávlatból.

 Az ohridi-tó a középkori település várából.


 Macedónia legnagyobb tava, az Ohridi-tó közelsége miatt alkalmas a vízparti pihenésre is. A tó felszíni területe 349m2, nagyon mély (legnagyobb mélysége 288 méter) és a vize nagyon tiszta (az átláthatóság eléri a 21 métert). A tó környéke jól kiépített, rengeteg szálloda és kemping található a parton, de a természeti környezet is gyönyörű, ugyanis a tó közelében van a Galičica nemzeti park.
 Ohrid egyike Macedónia és egyben Európa legrégebbi településeinek. A III. században a várost Lichnidos néven említették, de 879-ben már az Ohrid nevet használták. Története során mindig is jelentős kulturális központ volt; itt található Macedónia legrégebbi (Szt Pantelejmon) és legismertebb kolostora (Szt. Jovan), illetve itt alapították az első szláv egyetemet is a IX. században.

A kolostor

Itt van a világ egyik legnagyobb ikongyűjteménye, ahol több mint 800, a XI. és XIV. század között készült bizánci stílusú ikont csodálhatunk meg. Ohridban az óváros teljes egészében megőrizte régi szépségét.
 A szomszédos görög állammal az ország neve miatt meglehetősen fagyos a viszony, a hellének eddig nem ismerték el Macedóniát. A hivatalos írásokban ezért FYROM (Former Yugoslav Republic Of Macedonia) néven szerepel. 

 Képek és szöveg: Csiszár Zoltán 
posted by ADMIN | 10:43 | Harmadik forduló!

comments (0)
Horváth Tamás

Horváth Gyula

Horváth Ádám

Csiszár Zoltán

Csiszár Csaba

NAME: ...

LOCATION: ...
RSS


admin*"));