Zalaegerszegi Csuti Antal Hydrocomp Sport Klub

MÁRCIUS

március 2.


A márciust a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésével nyitottuk. A bajnoki címet nagymértékben befolyásoló Nagykanizsa elleni megyei rangadót szokásos helyünkön, a Megyeházán játszottuk. Ugyanitt, az első csapatok mérkőzésével egy időben a tartalékok is összecsaptak.

Az előzetes várakozásokhoz képest a kanizsaiak gyengébb összeállításban ültek asztalhoz. A 7-5 arányú győzelem így is nehezen született csak meg, de lélektanilag nagyon fontos volt és az sem mellékes, hogy 2 pontról megduplázódott az előny 4 fordulóval a bajnokság vége előtt.
A második számú csapatok mérkőzésén is szoros eredményre számítottunk, azonban a kanizsai csapat váratlanul nagy arányban (8-4) győzött életben tartva ezzel bennmaradási reményeit, mi pedig a középmezőny végére csúsztunk vissza. Itt Bárdossi Jenő szerezte egyetlen győzelmünket, visszavágva ezzel ellenfelének a megyebajnokságban elszenvedett vereségért.
Március 9.


Csuti 3 – Keszthely , Megyei csapatbajnoki mérkőzés


Az utolsó fordulót nem akartuk a véletlenre bízni, elég erős összeállításban ültünk le. Mint utólag kiderült, így túl erősek voltunk a Keszthelyieknek, akik közül néhányan ezt elég nehezen viselték.

Végül 9,5 – 0,5 arányban nyertünk, amivel bebiztosítottuk az első helyünket egy fordulóval a vége előtt.

A mérkőzés után viccesen megjegyeztük, hogy trófea nélkül nem maradunk idén, mert egy első helye már biztosan lesz a Csutinak.
Márcuis 16.


Csuti I - Postás-MTK , NBI-es csb mérkőzés

Csuti II - Pécs , NBI/B-s csb mérkőzés


Az első csapat hozta a kötelezőt, nagy arányban nyert, ám ez egyáltalán nem volt könnyű. 3 órányi játék után nem tűnt rózsásnak a helyzet, egyedül Horváth Ádám nyert és mellette 3 remi volt beírva, a folyó párharcokban pedig 2 táblán is gyanúsan álltunk.

Mint általában, a végére azért most is kijött a tudáskülönbség: 8,5-3,5 ide. Gyimesi Zoli váratlan veresége (ami ideigazolása óta az első volt!!) sem szegte jókedvünket, mert a fő rivális Nagykanizsa csak egy ponttal kevesebbet gyűjtött, amivel már 5 pontra nőtt az előnyünk 3 fordulóval a vége előtt.


A "fakó" sajnos most sem alkotott nagyot, annak ellenére, hogy az első 6 táblán 4-2-re nyertünk az ex-kanizsai Horváth Péter nagymestert és régi játékosunkat, Karsa László nemzetközi mestert soraikban tudó Pécs ellen. A hátsó régió majdnem 0-ra kapott ki, így a végén még mi örülhettünk az 5-7-nek.

A kiesést jelentő helytől már csak egy pontnyira vagyunk, nagyon fel kell kötnünk a felkötni valót a hátralévő fordulókra, ha a jövő szezont nem a 3. vonalban akarjuk kezdeni.
Március 22.


Pölöskei Grand Prix 3.forduló,    Szombathely


11 játékos kelt útra Húsvét előtt egy nappal, nem éppen tavaszias időben.

Újra velünk tartott Bödőcs „Mester” , aki mesteri játékkal letarolta a C-csoportot 9-ből 8,5 pontot szerezve. Holtversenyes társának engedélyezett csak egy remit, de szó szerint, mert a szlovén fiú ellenérték nélküli tiszthátrányban volt, amikor az órák 1-1 hátralévő percet mutattak és Ricsi jobbnak látta nem kockáztatni az időzavarban.

A 2001-es illetve 2000-es születésű Salamon Fanni és Kertész Zsolt becsülettel kitettek magukért első nem hazai versenyükön, bár Fanni egy kicsit megszeppent az első két fordulóban elszenvedett vereség miatt.  Fanni 9/3-mal, Zsolt 9/4-gyel zárt.

A szintén 2000-ben született Cseke Tibike nagyon jó versenyző alkat, megalkuvás nélküli küzdőszelleme példa értékű. 4 pontja 2. versenyén önmagáért beszél.

Szabó Krisztián és Kocsis Kende hozta a kötelezőt, de ennél ők többet tudnak. Hiába a sok verseny, továbbra sem sikerült előbbre lépni a gondolkozási idő hatékonyabb kihasználásában. 5 ill 5,5 pontot szereztek, legalább 1-1,5 pont maradt bennük.

A B-csoportban újra helytálltak a fiúk, itt Petruska Benedek, aki az utóbbi időben sokat dolgozott, egyre jobb eredményeket produkál, most 9/5-tel zárt.

A nagyon erős  A-csoportban Németh Andris 4, Bubits Bence 5 pontot szerzett a 9 forduló alatt.Március 30.   NBI és NBI/B

Kazincbarcika – Csuti I. és Dunaharaszti – Csuti II.


Kazincbarcika-Csuti I :


Az NBI-es csapat célja csakis a minél nagyobb arányú győzelen lehetett az újonc ellen, de a sok rutinos játékossal felálló Barcika keményen ellenállt, ezt két vesztes játszmánk is bizonyítja. A 7,5 pont a Kanizsa kiütéses győzelmének fényében valóban sovány (10-2-re verték a Postást), de a csapatvezetés Zalai Hírlapban megjelent nyilatkozata a mérkőzésről, amely szerint kritikán aluli produkciót nyújtott a Csuti, azért erős túlzás. A bajnoki cím kérdése most újra nyitottá vált kettő fordulóval a befejezés előtt.Dunaharaszti-Csuti II :


Úgy ültünk le, hogy teljes erővel küzdeni fogunk és végül meg is nyertük a mérkőzést, csak a nagyobb arányú győzelem elmaradása miatt szomorkodhattunk.

6,5-5,5-es győzelmünket úgy értük el, hogy két játszmában könnyű nyerést rontottunk döntetlenre. Végül azt a táblát nyertük, ahol ránézésre talán a legrosszabbul álltunk, Mészáros Tamás győzött Szilágyi Péter ellen. Az izgalmas összecsapások ellenére a többi 11 játszma döntetlen lett!

A tabellán elfoglalt helyünkön nem sikerült javítani, de most már a pozíciónk megőrzése a cél. A hátralévő 2 forduló mindenesetre nekünk is kemény lesz.