Zalaegerszegi Csuti Antal Hydrocomp Sport Klub



Február 10. Vasárnap

                                     

Csuti 3.-Zalakaros   Megyei Bajnoki MĂ©rkĹ‘zĂ©s


A 2. helyen álló csapatot fogadtuk, félpontnyira álltak mögöttünk a fürdővárosiak a mérkőzés előtt, akik az éltáblákon tűntek erősebbnek, a hátsókon viszont verhetőnek. Az előzetes esélylatolgatás bejött, bár nem gondoltuk, hogy az első három táblán nem fogunk pontot. Szerencsére a csapat második fele hengerelt, így a fontos mérkőzést 6-4-re megnyertük, demonstrálva, hogy mi vagyunk az erősebb csapat. A bajnoki cím viszont még nem dőlt el, mert a hátralévő meccseken a Karos ellenfelei gyengébbnek tűnnek.





Február 17. Vasárnap      

NBI Ă©s NBI/B      


  Vasas-Csuti Ă©s Kaposvár-Csuti 2.


Az első csapat hozta a kötelezőt, 7 győztes játszma mellett 5 végződött döntetlennel, így a végeredmény 9,5-2,5 lett ide. A Kanizsa ugyanekkor kiütötte a BEAC-ot 11,5 pontot szerezve, így a két csapat között 2 pontnyira csökkent a különbség a szuperrangadó előtt.


A második csapat összeállítása kissé gyengének tűnt a Kaposvár ellen. A Csuti ellen várható volt, hogy a legerősebb összeállításukban ülnek majd asztalhoz, ezt sajnos előzetes optimizmusunk nem tudta ellensúlyozni. Játszmát sem sikerült nyernünk, a 9-3-mas vereség aránya túlzó, de benne volt a mérkőzésben.

Érdekességként megemlítem, hogy mivel az első táblán Csiszár Zoltán döntetlent játszott Ribli Zoltán nagymesterrel, a Csiszár család továbbra is őrzi pozitív mérlegét az olimpiai bajnok ellen. (2-1)


Február.23. Pölöskei Grand Prix Szombathely II. forduló


A januári elsĹ‘ fordulĂł tapasztalatai után az A csoportban indult játĂ©kosainkat „lebeszĂ©ltem” a játĂ©krĂłl a sűrű versenyprogram Ă©s a másnapi megyei bajnoki fordulĂł miatt, Ă­gy csak a B Ă©s C csoportban voltunk Ă©rdekeltek. Sajnos BödĹ‘cs Ricsi egy nappal a verseny elĹ‘tt belázasodott Ă©s  nem játszhatott, de helyette Rikk Zorán csatasorba állt Ă©s Sakk-Matyi gyĹ‘zteshez mĂ©ltĂłn 9/6-os mutatĂłval az 5.helyen vĂ©gzett. SzabĂł Krisztián vĂ©gre elmozdult a mágikus 50%-rĂłl, szerencsĂ©re felfelĂ©, 5 pontja az eddigi legjobb eredmĂ©nye. Sikerrel mutatkozott be elsĹ‘ nem hazai versenyĂ©n Cseke Tibor, 3 szerzett pontja minden elismerĂ©st megĂ©rdemel.

A „tesó” a B csoportban vitézkedett, Misi 4 pontjából kettőt felnőtt versenyző ellen szerzett, ami az önbizalmat jelentősen erősíti. Lengyel Nóri nagyon jó állásokat hozott ki, de egyenlőre krónikus önbizalomhiánnyal küzd és a játszmabefejezésekbe gyakran hiba csúszik emiatt.




Február 24.  

Lenti  - Csuti 3.  

 Megyei Bajnoki MĂ©rkĹ‘zĂ©s    


SikerĂĽlt a remĂ©lt nagyarányĂş gyĹ‘zelmet berajzolni (7-3) , mĂ©g Ăşgy is, hogy Angyalosi Dani bácsi, a nyerĹ‘ emberĂĽnk nem tarthatott a csapattal.  KĂ©t fordulĂłval a vĂ©ge elĹ‘tt továbbra is vezetjĂĽk a táblázatot, 2,5 pont elĹ‘nnyel a Karos elĹ‘tt, akik szintĂ©n 7-3-ra nyertek ebben a körben.