Zalaegerszegi Csuti Antal Hydrocomp Sport Klub

SZERDA, MÁJUS 18, 2011


XVI. Sakk-Matyi - NÍVODOM Diák Verseny 2011.05.14. Zalaegerszeg, Kvártélyház udvaraXVI. Sakk-Matyi - NÍVODOM Diák Verseny

2011.05.14.

Zalaegerszeg, Kvártélyház udvara


Végeredmény! Képek!


   


Jobb klikk a képen és kép megnyitása új lapon vagy letöltés.XVI. Sakk-Matyi NÍVÓDOM Diák Verseny

 

Csiszár Zoltán beszámolója

 

 

Ez az év sem múlhatott el Sakk-Matyi nélkül. Az Egerszeg Fesztivál remek alkalmat kínált, és köszönhetően Tompagábor Kornélnak, a fesztivál rendezője segítőkészségének, a Kvártélyház udvarán a rendezvény igazi otthonra lelt.

Az asztalok és padok Szebeni Péter, az önkormányzat munkatársa jóvoltából álltak rendelkezésre, amelyek Korcz Sándor, Nagy Kristóf és Petruska Benedek segítségével találták meg helyüket. Köszönet még a legkorábban érkezőknek, Dóra Bencének és édesapjának, akik segítettek a számtalan sakkfigura felállításában.

Külön bekezdést igényel Boronyák Péter évek óta tartó áldozatvállalása, amely úgymond életben tartja a Sakk-Matyit, hiszen a NÍVÓDOM Kft. támogatása nélkül nem volna lehetséges a sok érem, könyv, értékes ajándéktárgy, üdítő és csokoládé megvásárlása, márpedig a sakkverseny sava-borsát a díjakért való csatározás adja. Köszönet a támogatásért!

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy Gyuk Zsoltnak megköszönjem a szintén éveken át tartó támogatást.

 

És akkor most magáról a versenyről!

Öröm volt nézni, ahogy a résztvevők szép lassan megtöltötték a sorokat, majd ahogy az lenni szokott, a későn ébredők miatt egy kis csúszással elkezdődött a küzdelem. Minden előfordult, aminek elő kellett fordulnia, győzelemtől átszellemült mosoly és a vereség okozta könnycseppek egyaránt.

 

Nagy izgalmak után Balogh Márton ért át elsőként a képzeletbeli célvonalon, egy hajszállal megelőzve Németh Cipriánt, akit az 5,5 pontosok négyes csoportja követ. Balogh Márton első helye nem váratlan, az előző Sakk-Matyit is ő nyerte, 2010-ben a korosztályos megyebajnoki cím is az övé. Németh Ciprián 2.helye kellemes meglepetés, a tudása eddig sem hiányzott, talán csak a szerencse. Ezek után már vele is minden riválisnak számolnia kell! A dobogó legalsó foka Kertész Zsolté, ő megbízhatóan szállítja a dobogós helyezéseket, amelyet most a magasabb mezőnyérték (az ellenfelek által szerzett pontok összege) biztosított neki. A 4-5-6. helyezetteknek a végső győzelemre is volt esélyük, de a ki-ki mérkőzéseken vesztettek a hajrában, így maradt el a dobogó.

 

Az alábbi felsorolásban részletesen megtalálhatók a díjasok, ezen túl most had említsek meg néhány nevet, akik az én - talán kissé részrehajló - véleményem szerint önmagukhoz képest kimagaslót teljesítettek:

 

Németh Imola és Gergály Anna, akik holtversenyben tudtak végezni a legerősebb Salamon Fannival a lányok versenyében.

Serman Benedek, Horváth Bence, Vitkovics Patrik, akik nem is olyan rég kerültek be a Csutiba és rátermettségüket most bizonyították.

Abóczki Richárd, Tánczos Félix és Csoma Bence, akiknek sikerült felvenni a Csuti Sportiskolásokkal a versenyt, ha a legjobbak ellen nem is volt reális esélyük. Papp Dominik, aki még nem Sportiskolás, de remélhetőleg hamarosan az lesz.


A díjakat átadták:


Boronyák Péter, a NIVODOM Kft. vezetője, a verseny főtámogatója


Velkey Péter, a Művelődési és Sportosztály vezetője


Tompagábor Kornél, az Egerszeg Fesztivál rendezője


Mádl Ildikó, kétszeres olimpiai bajnok


Horváth Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke


Szebeni Péter, sportügyi szakreferens


Végezetül köszönöm még egyszer mindazoknak a támogatását, akik segítettek a verseny létrejöttében. Remélem, nem felejtettem ki senkit és semmit.

 

Jövőre ugyanitt találkozunk!posted by ADMIN | 11:55 | Egyéni versenyek!

hozzászolások (0)
írjon megjegyzést

az Ön neve*

E-mail cím*

hozzászolások*

Ellenõrzõ kód*
 Csuti Antal Sport Klub

ZalaegerszegRSS

admin*