Zalaegerszegi Csuti Antal Hydrocomp Sport Klub

                                                                               

                                                                                   

                                                                                 Vissza a belépő oldalra!

                                                                                  

Csuti Antal Sport Klub!


Zalaegerszegen sok évtizedes múltja van a minőségi sakkozásnak.


Az ötvenes években Bástya néven működött sakkegyesület, majd a ZTE és a Zalaegerszegi Építők jelentették az országos csapatbajnoki rendszerbe is bekapcsolódó minőségi sakkozást.


A két egyesület a későbbiekben fuzionált és a ZTE sakkozói 1972-től a sakkszakosztály 1986. decemberi megszüntetéséig a Magyar Bajnokság legfelső osztályában játszottak váltakozó sikerrel.


1987. február 01.-én alakult meg a Zalaegerszegi Csuti Antal SK,  felvéve a legendás, sakktanító nevét.


A város szerte és nem csak a sakkozók között nagy tiszteletnek örvendő Csuti Bácsi minden energiáját és idejét a sakkozó gyerekeknek szentelte.


Tette ezt annak ellenére, hogy egy munkahelyi balesetből adódóan élete végéig két mankó segítségével tudott csak közlekedni.


Számtalan tanítványa közül nemzetközi minősítést , sőt egyesek olimpiai arany- illetve ezüstérmet szereztek , név szerint:  Porubszky Mária, Portisch Lajos, Portisch Ferenc, Horváth Tamás , Horváth Sándor és Boronyák Árpád.


Ez év november 03.-án a klub méltó képen,  egy ünnepi közgyűlés keretében kívánja megünnepelni születésének 100. évfordulóját.


1972-ben bekövetkezett halála után 10 évig, évente rendezett  Zalaegerszeg  rangos nemzetközi ifjúsági versenyeket.


A kezdeti nehéz évek után fokozatosan erősödött a ZTE jogutódjaként továbbra is NBI-ben játszó csapat és az elmúlt 10 évben a magyar sakkcsapat bajnokság meghatározó együttesévé nőtte ki magát. Ennek szépen fénylő bizonyítéka a hat bajnoki aranyérem.


Az együttes erősorrendje a 2008/2009-es szezonban így festett: 1. Alekseev Evgeny RUS GM  2. Tiviakov Sergey Nikola NED GM 3. Khenkin Igor GER GM  1  4. Korneev Oleg RUS GM  5. Landa Konstantin RUS GM  6. Hracek Zbynek CZE GM  7. Gyimesi Zoltán HUN GM  8. Ruck Róbert HUN GM  9. Sax Gyula HUN GM 2503  10. Pavasovic Dusko SLO GM  11. Fontaine Robert FRA GM  12. Lalic Bogdan CRO GM  13. Horváth Ádám HUN GM  14. Stohl Igor SVK GM  15.Horváth József HUN GM  16. Horváth Csaba HUN GM  17. Boros Dénes HUN IM  18. Csiszár Csaba HUN  IM 19. Horváth Tamás HUN IM  20. Mészáros Tamás HUN IM  21. Horváth Gyula HUN IM 22. Mádl Ildikó  IM  23. Rapport Richárd    és Papp Petra.A felnőtt keret tagjai közül Mádl Ildikó és Sax Gyula olimpiai bajnokok, Alekseev a sakkvilág szűken vett elitjébe tartozik. Rapport Richárd és Papp Petra  nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő tehetségű ifjúsági versenyzők.


Az egyesület mindig is különleges figyelmet szentelt  ifjúsági sakkozóinak, saját nevelésű nagymester Horváth Ádám, aki  U 20-as Európa Bajnok volt, valamint Mészáros Tamás nk.m.


Az elmúlt 8 év során a csapat Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp néven szerepelt, a névadó szponzor és annak ügyvezetője Dormán László úr segítsége nélkül nem lett volna meg a kiváló szerepléshez szükséges anyagi háttér.


Az NBI-es együttes mellett az NBI/B-ben,az NBII-ben Baki-Agrocentrum néven és a Zala Megyei Bajnokságban is sikeresen szerepelnek a klub  csapatai.

"));